Te tudod hogyan született a kávé? Eszter segít benne.

A kávé legendája Káldi tollából.

Az etióp kecskepásztor egyik éjszaka arra lett figyelmes, hogy kecskéi, melyek egyébként nyugodtan töltik éjszakáikat, táncra perdültek, s Káldi észrevette, hogy a háza melletti piros bogyós növényzetről hiányzik pár termés. Először nem tudta mire vélni, de úgy döntött, hogy ha a kecskéi ilyen jól mulatnak, akkor hát, nosza, Ő is kipróbálja.

Káldi először óvatosan megkóstolta a bogyókat, elfogyasztott néhányat, és egy idő után észrevette, hogy a titokzatos gyümölcs rá is élénkítő hatással van, s ő is csatlakozott a mulatsághoz. Másnap felébredt, s rápillantott a kecskéire, akik szépen nyugodtan legelésztek mintha mi sem történt volna …

 A pásztor ijedtében arra gondolt, hogy ez biztosan az ördög műve, s azon nyomban felkereste a legközelebbi szerzetest, aki tűzbe vetette az elátkozott gyümölcsöt… ekkor azonban meglepő dolog történt.

A már megpörkölődött kávészemek mennyei illatot árasztottak, s a szerzetest is azonnal megbolondította, így sietvén kikapdosta őket a forró tűzből és a már megpörkölődött a babokból főzetet készített.

Így született a kávé.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel

Keress minket

Pin It on Pinterest

Share This